2011. január 12., szerda

Utazásaink

Mint minden ember, mi is utazgatunk. Sajnos nem sűrűn, és nem messze, általában kis hazánk valamelyik szegletében bukkanunk fel, de ha már ott vagyunk akkor lelkesen kattingatunk is. Vidéki születésű révén elég sokat járok kis apró falvakban, ahol néha akad egy-két gyöngyszem is. Egyik ilyen képem a Mezősasi Református Templomról készült.

Mezősas, Református Templom (Fotó: Tibi)
Tavaly munkámból adódóan sikerült eljussak Mezőkövesdre, ahol lencsevégre kaptam a Római Katolikus templomot, és a Matyó Múzeumot.

Mezőkövesd, Római Katolikus templom (Fotó: Tibi)
Mezőkövesd, Matyó Múzeum (Fotó: Tibi)
Karácsony előtt volt alkalmam eljutni Ócsára, ahol a 13. században épült Református templomról készítettem pár felvételt.

Ócsa, Református templom (Fotó: Tibi)
Ócsa, Református Templom előtérben Dr. Békési Panyik Andor szobra (Fotó: Tibi)
Kis családommal, nagyon szeretünk kirándulni, és mivel az alföld szülöttei vagyunk, nekünk a hegy maga a csoda. Nem véletlen,hogy minden kirándulásunk a hegyekbe visz,legtöbbször Tokajba. Itt  majdnem minden megvan ahhoz,hogy jól érezzük magunkat, és egy jó fotóhoz is feltétlenül szükségesek ezek a tényezők  hegy,víz,zegzugos utcácskák (amik engem Velencére emlékeztetnek). Van édességboltja kicsi és (felnőtt) gyermekek számára,és friss levegője. Ezenkívül, ne feledjük el,hogy Tokaj a Borok Királya!!! Ami nélkül sosem tértünk haza,meg persze a rengeteg fénykép és élmény, ami megmaradt emlékül.

Tokajicum (Fotó: Melinda)
 
A szerelmi pincesor utcájában vettünk már nagyon finom borokat,de ezen kívül itt szinte minden házban bort árulnak amik finomabbnál finomabbak.

Szerelmi pincesor (Fotó: Melinda)
 
Nagyon szép látványt nyújt a Tisza és a Bodrog találkozása.

Bodrog (Fotó: Melinda)
Októberi hangulat (Fotó: Melinda)
Bodrog és a Tisza találkozása (Fotó: Melinda)
Szöveg: (Tibi és Melinda)