2010. október 15., péntek

19. Hőlégballon Világbajnokság Debrecenben

Ismét múlthéten történt joggal gondolhatjátok, hogy egy kis fáziskésésben vagyunk, de az idő és a munka így engedi, hogy városunkba látogatott a FAI hőlégballon mezőnye. Sajnos nem sikerült róluk olyan képeket készítenünk, mint amilyeneket szerettünk volna, mivel elég nehéz volt behatárolni őket, hogy éppen merre találhatóak a városban. Jópárszor kimentünk a reptérre, hogy meglessük őket felszállás közben, de sajnos ez csak egy hőlégballon esetében sikerült, ugyanis mire kiértünk a többi már elszállt a messzeségbe. Előfordult olyan is, hogy a szél erőssége volt nagyobb a kelleténél, és ezért fújták le a versenyt, de a legjobb az volt amikor a reptérnél várakoztunk, és mögöttünk a város túlfelén szálltak a ballonok. :) Miután túl voltunk egy pár sikertelen kísérleten kezdett elmenni a kedvünk az örökös "lufi hajkurászástól", lassan már kezdtük magunkat úgy érezni, mint egy viharvadász aki nem viharokat, hanem hőlégballonokat kerget de egyik este mégis sikerült pár felvételt készítsünk az esti kivilágításról, amit a főtéren rendeztek.
Éjszakai kivilágítás (Fotó: Tibi)
Éjszakai kivilágítás (Fotó: Melinda)

Végül utolsó előtti nap még a Főnix csarnok felett elrepülő ballonokról még sikerült pár képet készítenünk, melyekből szintén nyújtunk egy kis ízelítőt.

Első versenynap (Fotó: Melinda)
Hőlégballon alulnézetből (Fotó: Tibi)
A Főnix fölött (Fotó: Melinda)

Lezárásképen meg kell állapítsam, hogy sok mindent megtudtunk a hőlégballonokról és azok megtalálási módjairól. Eleinte nem tudtuk mire vélni ,hogy miért nem tájékoztatják rendesen a szurkoló embereket a médiában, hogy miért csak 10-15 perccel a felszállás előtt kel megtudni azt honnan szálnak fel. Mint később kiderült, ez is a hőlégballonozás egy részét képezi, hogy a versenyzők is csak az utolsó pillanatban tudják meg a feladatot. Így már a mi szívünk is mindjárt megenyhült, értelmét nyerte a sok csalódás is, de egyben ugyanakkor értéket is adott képeinknek. Egy biztos legközelebb, ha városunkba látogatnak, már tudni fogjuk, hogyan kell velük a lépést tartani. Addig is itt vannak nekünk ezek a képek, és azok melyek csak szívünkben élnek, mert vagy nem volt nálunk az adott pillanatban a gépünk, vagy mert mi is csak más médiák hasábjain találkoztunk velük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése